Roadtrip USA - East Coast Tour


15. Juli 2013
Ideen til turen blev fostret tilbage i marts måned 2013, hvor jeg foreslog drengene at tage på en tur til USA i sommerferien. Det skulle ikke være en normal charter tur - men en tur der afspejlede drømmen om den frie tur, der udviklede sig undervejs - og som bedst kunne beskrives som " et Road trip" a la den ikoniske tur ad Route 66. For alle der er gamle nok husker sikkert filmen "Easy Rider" - hvor to motorcykel venner ( Peter Fonda og Dennis Hopper ) køre tværs over Amerika
 
                                         

Vores tur skulle dog foregå pr. bil. Drengene var straks med på ideen - og planen skulle nu udmøntes fra ide til praktisk gennemførlig.


Rejse litteratur og internetsider blev læst som inspirations kilder til turen. En god anbefalelsesværdig side  er "Roadtrips i USA" - en dansk side bestyret af René Frederiksen. 
En anden god inspirationskilde har været den amerikanske "Road Trip USA" samt endnu en dansk internetside, Politikkens " turen går til USA".

Af litteratur, der har bidraget som inspirationskilde er bøgerne fra Lonely Planets "USA" samt storby værkerne "New York" og "Washington.DC". Politikkens: "Turen går til Florida" har også været med i rejse bagagen ligesom et detaljeret kort ( trods GPS'en i kufferten ) med den amerikanske østkyst.

Drengene var som nævnt ikke overraskende med på ideen, eneste forbehold, da begge er " fattige studerende" - så måtte farmand nok indse at den økonomiske side af turen måtte "hvile på hans skuldre". Et faktum jeg allerede havde forudset og accepteret, da jeg fostrede ideen.

Efter en del diskutioner og sonderinger blev ruten valgt - Østkyst ruten fra New York i det nordøstlige  USA til Key West i det allersydligste USA. Turen skulle afvikles som et Road-trip i lejet bil. Det ville give den største frihed og tillade at vi kunne improvisere undervejs.

Så vidt så godt - Flybilletter, rejseforsikringer, lejebil og hotel i New York blev bestilt og rejsen lå klar for vores fødder.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar