2 dag i New York


20.07.2013

Så er den første hele dag overstået i New York og vi var - trods sommerheden - meget aktive og fik gået og set en masse.

En tur i Empire State Building med den fantastiske udsigt over hele New York - en tur i den flotte gamle "Central Station" - her føler man sig sat 100 år tilbage i tiden. til jernbanernes storhedstid - bygningen er gammel - men ualmindelig smuk og velholdt. og den har gennem tiderne dannet rammen om mange filmoptagelser.

  


Derefter fortsatte vi vandreturen i NY forbi pulserende Time Square med de hundrede af store lysreklamer og spraglede personligheder der optrådte på gaden. Her ligger Teater distriktet, Broadway med alle de store musicals bl.a. Disneys "Løvernes konge".







Her købte vi et tur-pas til City busserne, hvorfra vi i åben dobbeltdækker kunne se hele New York.

Vi gik dog på gå-ben videre mod Central Park ( lokale må have troet vi var tossede - temperaturen var indregnet luftfugtigheden svarende til 39 grader C ) hvor vi undervejs gjorde holdt på NY's offentlige bibliotek - med dens kæmpe læsesale. Imponerende.



Videre på gå-ben forbi den legendariske Carnegie Hall koncertsal.

Central Park - byens rekreative åndehul, hvor New Yorkerne tager hen for at slappe af og nyde solen - og finde et frirum til børnene på en af de mange legepladser. Her tog vi en - igen en varm gåtur til mindesmærket for John Lennon ( overfor Dakota-bygningen, hvor han blev skudt 8 dec. 1980 ).



Her sprang vi på tur-bussen og kørte langs Central Park mod Nord til Harlem - det sorte kvarter, der ses i mange film. Interessant og intenst med en god guide. Vi kørte videre rundt om Central Park tilbage til Time Square. Guiden havde givet os et hint om gode spisesteder - og vi sluttede dagen med en 4-retters på en god Thai restaurant.

Så hjem på hotellet og i seng kl. 23 - godt trætte efter en begivenhedsrig dag

Nu siger klokken 8.33 og vi skal ned og finde en morgenmads restaurant ( det er nemlig ikke inkluderet i Hotel prisen )

Ingen kommentarer:

Send en kommentar