5 og sidste dag i New York

Så er det sidste dag (timer) i denne omgang i New York !

I går var endnu en begivenhedsrig dag med aktiviteter fra den tidlige morgenstund.
Vi havde bestilt billetter til en tur til Frihedsgudinden - og vi var anbefalet at tage tidligt afsted - så det gjorde vi så! Op og gøre os klar - morgenmad - og med taxa, da Subway på denne tur var lukket pga reparation! Alle steder hvor vi skal ind og se noget her i NY skal vi igennem en sikkerhedskontrol ( som i lufthavnen ). Det virker lidt vildt, men efter 9/11 er amerikanerne blevet lidt paranoide. Men sådan er det bare - og det vænner man sig til.

Vejret var på det tidspunkt fint - men de havde lovet "thunder storm"og regn senere. Men vi fik hende at se i smukt vejr - og det er en imponerende ! Hun er på mærkelig vis imponerende og smuk og når man samtidig hører historien om tilblivelsen og planlægningen med at få hende fra Frankrig til USA og opsat på hendes sokkel - ja så bliver man endnu engang imponeret.




Miss Liberty - Skænket USA af Frankrig - som hyldes til friheden. Her står hun på sin sokkel ( bygget på et tidligere fæstningsværk ). "Hun" blev sejlet til USA i mindre stykker og samlet bl.a. efter anvisning af Gustav Eiffel ( ja ham med det senere Eiffel tårn ). Det tog mere end 20 år før hun så ud som "hun" gør i dag ( patineringsprocessen tog 20 år - oprindeligt stod "hun" i blank kobber)

Vi kunne ikke komme ind i soklen og slet ikke op i kronen - men dette gjorde ikke så meget! Det var en stor oplevelse alligevel.

Ellis Island med immigrations stationen var desværre lukket ( pga orkanen Sandys hærgen ). Dette skulle ellers være et besøg værd - men det tager vi næste gang!

Efter besøget på Liberty Island sprang vi i Downtown Manhatten på en "hop on - hop off" bus ( en åben dobbeltdækker bus ) for at få en tur i det sydlige Manhatten. Men så "åbnede sluserne sig" og regnen væltede ned. Vi havde fået udleveret regnslag - så vi fik NY i regn og blæst! Vi så de imponerende gamle broer og en tur til UN (FN) bygningen som jo er symbolet på den frie verden og ikke mindst freden i den frie verden. Jo vi fik noget for pengene.

Vi sluttede foran vores hotel, hvor vi stod af for at skifte tøj - vi var trods regnslaget gennemblødt!

Efterfølgende stod den på shopping, mad og sightseeing på gå-ben -  igen en smuttur forbi Time Square. Aftenen stod på "hjemlig hygge" på hotellet og planlægning af næste fase på turen.

Så nu vil vi gå ned og få lidt morgenmad - og videre i dagens tekst!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar