1 og 2 dag i Washington

Så er vi nået til dag 2 (3) i Washington og førstedagen var hektisk og indholdsrig på interessante oplevelser i Washington !

Vi bor på et hotel i Virginia på den anden side af Potomac floden ( Washington ligger lige på den anden side) -  så vi tager Subway/Metro eller klarer den til fods.

I går tog vi først til Pentagon (den amerikanske Forsvarskommando hvor mere end 27.000 arbejder dagligt ). Pentagon er hjertet for verdens sikkerheds ( forsvars ) politik hvor man kan udløse en atomkrig (gud forbyde det ) eller snarere det modsatte - forhindre en atomkrig - og her må man ikke fotografere bygningen - men vi kom for at se mindesmærket for de omkomne ved terrorangrebet på Pentagon 9/11 2001.



Bevægende at høre en guide fortælle om omstændighederne ved angrebet, hvor terrorister ramte det allersikreste i USA - nemlig Pentagon.

Senere var vi på Arlington Cemetery ( den militære kirkegård , hvor mere end 400.000 amerikanske soldater, præsidenter og astronauter er begravet )






Vi så naturligvis John F. Kennedys grav ( med den evige flamme ), mindesmærkerne for de amerikanske astronauter, der omkom i "Challenders" og "Columbias" forlis 



samt så vagtskiftet ved "den ukendte soldats" grav ( vagtskifte hver halve time) - som kun amerikanerne kan lave dette - med patriotisme og præcision!




Derefter gik vi til fods mod Washington ( i en kraftig sommerhede ) - over Potomac floden til Lincolm Monumentet ( hvor Lincolm sidder og skuer ud over "West Potomac Park" og "The National Mall" 

 


Vi gik herefter op ad West Potomac Park til "Det hvide hus" og fik taget de obligatoriske billeder som vi kender fra TV Nyhederne. Herefter gik det mod Washington Monumentet -en kæmpe obelisk der er omkranset af 50 amerikanske flag, der symboliserer hver af de amerikanske stater i USA. Monumentet er lukket for reparation efter et jordskælv i August 2011- og forventes først åbnet igen i 2014
Obelisken er 169 meter høj og var indtil Eiffeltårnet blev bygget verdens højeste bygning!



Vi forsatte til fods til hjertet af USA ( og verdens ) politiske magtcentrum, the Capitol på Capitol Hill - en speciel fornemmelse at stå her, hvor verdensomspændende beslutninger bliver truffet og hvor Præsident Obama kæmper med Senatet/Kongressen for at få sine love igennem - våbenloven, Sundhedsreformen mm.




Jeg målte vores rute op på iForms ruteplanner og vi har alt i alt gået mindst 15km i går!
Så det er da helt godt ikk' sandt - så den amerikanske fastfood bliver brændt af!

I dag står den på museums trip i Washington 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar