8. og 9. dag i Florida - Key West

07.08.2013

Key West - "The Southernmost Point in USA" - det sydligste (nord) amerikanske punkt - kun 90 mil ( ca 153km fra Cuba ).
Vi er nået til den sidste nye destination på vores Roadtrip langs den amerikanske østkyst fra New York i Nord igennem 11 stater ( New York, New Jersey, Delaware, Pennsylvania, Maryland, Washington DC, Virginia, North Carolina, South Carolina, Georgia og Florida ) inden vi nåede Key West.


Key West har gennem tiden haft en vigtig plads i historien. I nyere tid er det måske Cuba krisen de lidt ældre husker, men ellers er det også herfra på flådestationen i Key West at narkobekæmpelsen til søs koordineres.

Ingen Key West uden Hemmingway. Den amerikanske forfatter, Nobel- og Pulitzer pris vinder boede her i 10 år fra 1929 til 1939 og skrev nogle af sine bedste bøger.
Han var i starten meget disciplineret - han arbejdede i hverdagene i sit arbejdsværelse fra morgenstunden og forsatte til han havde skrevet 700 eller indtil middag - hvad der som kom først!
Derefter tog han ofte på havet for at fiske. 
Om søndagen - hvor han også skrev - sluttede han dog oftest på Sloppy Joe's bar, hvor de lokale fiskere generøst øste af alskens historier, hvilket gav Ernest inspiration til sin egne historier.

Senere blev Sloppy Joe frekventeret med større hyppighed!





Vi besøgte hans hus og hans katte. På det tidspunkt hvor Ernest Hemmingway boede i huset var der ikke mindre end 45 katte - og de havde den egenskab at de var født med 6 tæer.
Ifølge sømands overtroen betød katte med 6 tæer "lykke". Og som Hemmingway engang udtalte - "I need all the luck I can get". Efterkommere af Hemmingways katte bor stadig i huset og flere har de omtalte 6 tæer.
For dem der ikke kender Hemmingway - ja så skrev han bl.a. Farewell to Arms ( "Farvel til våbnene" - datidens store kærlighedsroman - inspireret af hans egen ulykkelige forelskelse i en ung Røde Kors sygeplejerske han mødte da Hemmingway gjorde tjeneste som nødhjælps hjælper ved fronten i Italien ) og "The old Man and the Sea" ( Den gamle mand og havet ). Begge disse bøger blev senere filmatiseret.

Ernest Hemmingway levede et interessant liv - fik 4 koner - men endte sit liv selv ved at gøre en ende på det tilbage i 1961.

Dette var yderst tragisk - idet både hans far, hans søster og senere den berømte model og filmskuespiller og Hemmingsways niece Margaut Hemmingway begik selvmord.

"Sloppy Joe" var Ernest Hemmingsways ynglings restaurant - den findes stadigvæk og ligger på Duval Street. Her indtog vi en ærkeamerikansk frokost og drak den lokale bryg. Stedet i dag byder på forskellige kunstnere, der underholder fra scenen i restauranten.









"The Southernmost Point" på øen - forenden af Whitehead Street - står en bøje - og her kommer turisterne for at få deres "Kodak moment" - der er så meget run på at man pænt står i kø for at fotografere / blive fotograferet - netop der hvor der kun er 90 mil til Cuba.




At vi virkelig har rundet det sydligste hjørne af USA vidner dette skilt om - her ender Route 1:


Vi røg også forbi et yderst spændende museum, hvor der står skulpturer af almindelige mennesker i hverdags situationer.






Aftenen sluttede med at se solnedgangen i den anden ende af Duval Street sammen med hundrede af andre turister. Smukt, smukt - og så gled der yderlige en lokal bryg ned. Man har vel ferie?



Glemte jeg at sige at vi har denne udsigt fra vort hotelværelses bagudgang:




















Ingen kommentarer:

Send en kommentar