10. og sidstedagen i Key West

08.08.2013

"My mojito in La Bodeguita, my daiquiri in El Floridita" - Ernest Hemmingway - citat og inskription på væggen i baren i netop La Bodequita, Havanna, Cuba hvortil Ernest Hemmingway slog sig ned med sin tredie hustru efter han havde forladt Key West.

Men han glemte aldrig Key West - han kom tilbage af og til. Bl.a. ved indspilningen af filmen "Den gamle mand og havet" - med Spencer Tracy .

Herunder billedet der hænger i hans ynglingsrestaurant Sloppy Joe i Key West. Det viser Ernest Hemmingway ved siden af fiskeren og den 4. største Black Marlin der nogensinde er fanget. Den blev sammen med flere andre Marlins brugt i omtalte film



Før den sidste aften i Key West - var der "hjemlig hygge" ved poolen. Anders hyggede sig med et par studieopgaver - og Kasper læste netop en specieludgave af bogen "The old Man and the Sea" - på engelsk - købt i bogudsalget i Ernst Hemmingsways hus.



Og ja det var dejligt ! Vandet var omkring de 30 grader - så det kolde gys var der ikke skyggen af, når liggestolen blev forladt og man kastede sig i "bølgen blå". Tro mig det var dejligt. Kasper agerede fotograf mens far nød det våde element.




På den lokale bar i hotel resort'en serveredes "Stone Crap Shots" - en specialitet vi ikke stødte på andre steder. ( se billedet herunder)


Restauranten hed iøvrigt "The Stoned Crap" og på de ansattes T-shirt stod med slet skjult reference til den gamle Bob Dylan klassiker skrevet -  "Everybody - got to get Stoned" - en munter leg med ordene!
Jeg købte en T-shirt med dette slogan, hvilket fik Kasper til at udbryde: "Far jeg vidste du var frisindet - men ikke i den grad!"

Selv morgenmaden havde ingredienser af "alt godt fra havet" - omelet med Stone Crabs og rejer - det var en pragtfuld start på dagen - og sundere end så meget amerikansk junk-food

Anders og Kasper sidder her ved "morgen"bordet ( kl 10.30 )





De sidste billeder fra Key West og hotellet - før turen atter gik mod fastlandet



På vejen hjemover var der tid til at studere Henry Flaglers fantastiske bygningsværk, 7 mile broen ( der da den blev åbnet i 1912 blev kaldt verdens 8. vidunder ).

Når man tænker på datidens muligheder var det en fantastisk bedrift at bygge en bro med en samlet udstrækning på ikke mindre end 7 mil ( ca 11km )

Henry Flagler var - som tidligere nævnt - en af datidens store entrepenører. Flagler tjente en formue via Standard Oil ( ESSO ) sammen med Rockerfeller inden han med ildhu kastede sig ud i at føre jernbanen igennem det østlige Florida til først Sct Augustine og senere længere med syd til det nuværende Miami ( den væsentligste grund til Miamis opblomstring som storby ). Henry Flagler havde dog større planer - og førte via et kollosalt anlægsarbejde jernbanen helt til Key West.

Da jernbanen stod færdig i 1912 var det en gigantisk bedrift og denne bestod indtil en "100-årsstorm" - orkanen på Labor Day 1935 - ødelagde dele af konstruktionen. Florida Eastcoast Railroad Company havde efterfølgende ikke penge og resourcer til at reetablere broen og den stod ubenyttet tilbage for eftertiden.

Dele af jernbaneforbindelsen - broer mm - blev opkøbt af staten Florida og i stedet for den oprindelige jernbane, anlage staten Florida en highway, der til dels blev bygget på Henry Flaglers fundamenter, Highway "1" - 7 milebroen blev dog aldrig genbrugt. Her løber Highway "1" parallelt med den gamle jernbanebro. 



Den nye Highway "1" bro løber parallelt med Henry Flaglers skønne gamle bro, som den dag i dag er et vidnesbyrd og mesterværk over datidens ypperligste ingeniør kunst.

Vi gjorde stop ved broernes start og havde mulighed for via en trappe at komme op mellem de to broer, gå på den gamle bro og tage disse billeder. Smukt som nyt og gammelt mødes. Fortid og nutid.





Ved indgangen til den gamle jernbanebro - der er åben for fodgængere - sad et par fyre ved en "bod" - på skiltet stod: " Want to keep enjoying this Bridge - Then Get Involved! Our old 7 Mile Bridge has deteroiated to the point that a banning of pedestrian use could be in our very near future. Please join US in keeping this wonderfull part of ustabile old history open to all by DONATIONS GETTING INVOLVED. Please visit our Website to se how - Friends of old Seven - www.friendsofoldseven.org"

Så slå bare et smut forbi hjemmesiden   https://friendsofoldseven.org/



Vi gjorde ophold ved Sombrero Beach på vejen tilbage til fastlandet. En smuk sandstrand tæt på Marathon, hvor vi gjorde ophold på vej til Key West. Vi blev anbefalet at besøge denne strand af personalet i restauranten, hvor vi spiste -  som sagt så gjort. Igen en mageløs fin sandstrand ( dog var der i modsætning til Miami Beach stranden lidt tang - men kvaliteten var i top )



Ingen kommentarer:

Send en kommentar